tiistai 16. elokuuta 2016

Mustonen, Enni - Morsiuskesä

Alkoipa tuossa heinäkuun lopussa kiinnostaa taas helppo- ja nopealukuinen romaani, joka auttaisi myös romantiikan nälkään. Käteen sattui osin ystävän suosituksen perusteella Enni Mustosen teos. Aiemmin olen lukenut Mustoselta historiallista kaunokirjallisuutta, mutta osaa hän näköjään tästä päivästäkin kertoa.

Suomen suvi on kukkeimmillaan ja on aika etsiä maajusseille emäntäehdokkaita. Kovaonniset tv-sarjan kuvaukset saavat uuden suunnan, kun Suvelan Lauraa pyydetään tuuraamaan kuvaajaa.
Laura on talontytär itsekin ja sitä paitsi maineikas tv-kuvaaja, mutta navetanvinttien sijaan hän on viime vuodet kolunnut maailman kriisipisteitä tähtitoimittaja Jaakko Saaren työparina. Viime syksyisellä Bagdadin keikalla kaikki romahti. Jarkko menehtyi autopommi-iskussa ja myös vakavasti loukkaantunut Laura on siitä lähtien ollut toipumislomalla.
Sitten soittaa Kikka, Jarkon entinen aviovaimo, joka on lopultakin päässyt ohjaamaan omaa tosi-tv-sarjaansa: "Laura hei, sä sait Jarkon enkä mä nostanut meteliä. Sä olet tän mulle velkaa."
Hädässä ystävä tunnetaan, niin myös rakkaat viholliset.

Mustosen teksti on helppolukuista ja mukaansatempaavaa. Taidanpa lukea Mustosta vielä lisää lomallani, joka jo parin viikon päästä edessä siintää.