tiistai 6. syyskuuta 2016

Martin, George R. R. - Miekkamyrsky 2

Miekkamyrskyn kakkososa jatkaa kertomusta Seitsemän kuningaskunnan kohtalon hetkistä.

Maanpaossa elävä Daenerys Targaryen valmistautuu ylittämään meren ja valloittamaan Westerosin armeijallaan. Kolmen lohikäärmeensä saattamana Daeneryksen johtamat Tahrattomat valtaavat kaupungin toisensa jälkeen ja vahvistavat lohikäärmekuningattaren armeijaa. Niin kauan kuin hän kohtaa tiellään orjuutta, Westerosin valloitus saa odottaa.

Tällä välin Robb Starkin toiveet voittaa Lennisterien armeija haihtuvat savuna ilmaan. Hänen ainoa toivonsa on pyrkiä saamaan Freyn suvusta liittolainen avioliitolla setänsä ja Freyn suvun tyttären kanssa. Kun liittolaisuus on vahvistettu hän voi suunnata huomionsa pohjoisen valloittajiin ja heidän häätämiseensä. Kuningas Joffrey on saanut liittolaisekseen mahtavan Tyrellin suvun ja kuninkaan koura Tywin Lennister punoo omia juoniaan vihollistensa lopulliseksi tuhoamiseksi.
 
Valtakunnan suurin uhka tulee kuitenkin pohjoisesta. Muurin takana valtavat ihmisjoukot ovat liikkeellä kannoillaan kauhut, joidenlaisia etelässä ei osata enää edes kuvitella. Pakenevat ihmismassat uhkaavat syöstä Westerosin kuningaskunnan anarkian valtaan.