torstai 27. huhtikuuta 2017

Jaatinen, Pekka - Torpedo

Uusista kirjastoista tekee aina löytöjä. Lempikirjastojani Tampereella ovat Lielahti ja Sampola. Tilat ovat valoisia ja hyllyissä on sen verran tilaa, että kirjoja on esillä myös kansi ulospäin. Torpedoonkin tuli tartuttua ihan vain kiehtovan kannen ja nimen perusteella.

Isoisä Erasmo vie pienen Josén nyrkkeilysalille, isä-Andresin luvalla tietenkin. Ollaan Nicaraguassa.
Pikku-José on luonnonlahjakkuus ja vuosien mittaan hänestä kehittyy kovan harjoittelun myötä erinomainen nyrkkeilijä, isoisän ylpeys. José on myös valmentajansa suurin ylpeydenaihe aina siihen asti, kunnes puertoricolainen nyrkkeilyagentti astuu kehään ja onnistuu värväämään Josén ammattilaiseksi.
Josésta tulee torpedo, lupaavia nyrkkeilijlöitä valehenkilöllisyyksien varjossa työkseen rusikoiva luunmurskaaja. Hän on muuttanut asumaan äitinsä luokse Rovaniemelle, missä kehässä viihtyy myös naisnyrkkeilijä Ilona, ja lopulta kaikki muuttuu - vai muuttuuko sittenkään?

Tarina tempaa mukaansa ja paikoitellen sitä tekee pahaa seurata. Henkilöstä toiseen poukkoileva kerronta tuntuu ensi alkuun hieman sekavalta mutta tyyliin tottuu nopeasti.